BlogInvest.ro


Constructii Napoca a primit avizul ASF pentru transferul la cota bursei


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii acţiunilor emise de Societatea de Construcţii Napoca la tranzacţionare pe piaţa regle­mentată a bursei de la Bucureşti.

Societatea este una dintre firmele retrase de la tranzacţionare de pe RASDAQ odată cu închiderea acestei pieţe începând din octombrie 2015. Com­pania nu a finalizat transferul de pe piaţa RASDAQ la cota bursei până pe 24 octombrie 2015, nereuşind să obţină la timp acordul ASF pentru prospectul de admitere. Astfel, compania a fost de­lis­tată pe 27 octombrie 2015, odată cu ulti­mele companii rămase pe RASDAQ.

Napoca a aparţinut în trecut omului de afaceri Ion Ţiriac, dar din 2011 este controlată de omul de afaceri clujean Ioan Bene, care conform ultimelor ra­por­tări deţinea 76% din acţiuni. Bene este anchetat de DNA, fiind acuzat că l-a mituit pe Horia Uioreanu, fostul pre­şe­dinte al Consiliului Judeţean Cluj, pentru a obţine contracte, inclusiv cel pentru construirea unei piste a Aero­portului Cluj-Napoca.

Compania de construcţii a avut în 2014 o cifră de afaceri de 44 de milioane de lei şi un profit de 8,5 milioane de lei şi a fost prima dintre fostele „rasdace“ ai căror acţionari au hotărât mutarea pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti.

Ultima capitalizare a societăţii, ale cărei acţiuni erau foarte puţin lichide, a fost de 14,8 milioane de lei. Napoca va intra într-un grup extrem de restrâns de „rasdace“ care au ales transferul pe piaţa reglementată.

Din cele aproape 1.000 de companii listate pe RASDAQ înaintea deciziei de desfiinţare a pieţei, doar cinci au finalizat în 2015 mutarea în liga principală: Albalact (ALBZ), IAR Braşov (IARV), Mecanică Fină Bucureşti (MECE), Romcab Târgu-Mureş (MCAB) şi Prebet Aiud (PREB).

Share this article


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
Alte articole asemanatoare:

Norton Safe Web Certificat Web ziare ziare Stiri ziare.org Revista Presei
like la pagina pentru a continua!