Un terorist incaseaza recompensa de 25 de milioane de dolari pe capul lui Zarqawi

Organizatia al-Qaida in Irak l-a numit pe Abu Hamza al-Muhajir succesorul fostului lider Abu Musab al-Zarqawi, ucis saptamana trecuta de armata americana.

“Consiliul shoura (consultativ) al Organizatiei al-Qaida in Mesopotamia a decis sa il numeasca pe seicul Abu Hamza al-Muhajir succesor al seicului Abu Musab al-Zarqawi”, se arata intr-un comunicat semnat de reteaua al-Qaida si publicat pe un site folosit in mod frecvent de militantii islamisti.

“Seicul Abu Hamza al-Muhajir este un frate bun, are experienta in ceea ce priveste jihadul si este bine informat. Ne rugam la Allah sa continue ceea ce seicul Abu Musab a inceput”, continua textul.

Zarqawi, mort dupa o ora din cauza ranilor

Analizele ADN efectuate de FBI au confirmat ca persoana ucisa miercurea trecuta intr-un raid aerian este intr-adevar liderul al-Qaida in Irak, teroristul iordanian Abu Musab al-Zarqawi. Testele au aratat ca teroristul a murit din cauza ranilor multiple suferite in raidul de la 7 iunie.

Al-Zarqawi a mai trait aproximativ o ora dupa ce prima bomba lansata miercuri, de fortele americane, a lovit ascunzatoarea sa situata la nord de Bagdad, si la 24 de minute dupa ce fortele americane au ajuns la locul incidentului, a declarat purtatorul de cuvant al armatei americane in Irak, generalul-maior William Caldwell.

Tot responsabilul militar american a afirmat ca militarii i-au acordat ingrijiri medicale lui al-Zarqawi. La randul sau, ofiterul Steve Jones, din cadrul corpului medical al armatei, a precizat ca al-Zarqawi a murit din cauza undei de soc provocate de explozia bombelor.

Rezultatele autopsiei pun intr-un fel cap speculatiilor, in conditiile in care unii martori ai bombardamentului spun ca Zarqawi a supravietuit raidului, dar a fost omorat in bataie. Un martor a povestit ca politistii irakieni au urcat intr-o ambulanta un barbat intre doua varste. Apoi au venit militarii americani, l-au scos pe barbat din vehicul si l-au batut pana a murit.

In conditiile in care marturia irakianului nu poate fi verificata, varianta oficiala ramane cea prezentata de americani. Potrivit lui Caldwell, Statele Unite vor discuta cu guvernul irakian in privinta a ceea ce se va intampla cu cadavrul teroristului. Intre timp, s-a stabilit cine merita recompensa de 25 milioane de dolari, promisa de americani pentru capturarea lui Zarqawi.

Beneficiarul este un militant iordanian, care are conexiuni in al-Qaida si care a dat informatii despre ora si locul in care se afla al-Zarqawi. Un responsabil american a declarat ca Abu Mussab al-Zarqawi era urmarit, in baza informatiilor furnizate de delatorul iordanian, inca de la jumatatea lunii mai.

Un comando al Task Force a fost pus pe urmele seicului Abdel Rahman, noul consilier spiritual al lui al-Zarqawi, iar locuinta acestuia din Hibib, in apropiere de Baquba, unde s-a si produs ulterior bombardamentul american, a fost supravegheata zi si noapte.

Gandul, 13 iun 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!