Aceste acțiuni au crescut cu 80%

bvb_48879300Titlurile Băncii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit cu capital românesc, au crescut cu aproape 80% în ultimul an. Schimbările din acţionariat şi rezultatele financiare au alimentat avansul acţiunilor.

Brokerii şi analiştii pun creşterea spectaculoasă raportată de acţiunile Băncii Transilvania pe seama schimbărilor intervenite în acţionariatul băncii, prin vânzarea unui pachet de 10% din acţiuni de către Bank of Cyprus către SIF-uri în luna aprilie, dar şi a rezultatelor financiare bune pe care banca le-a raportat în 2013 şi în primul trimestru al acestui an.

Banca a încheiat primul trimestru cu un profit net de 103,4 milioane de lei, acesta fiind cel mai bun început de an din istoria băncii.

„Două motoare sunt cele care alimentează creşterea acţiunilor: modificarea structurii acţionariatului prin achiziţiile de acţiuni făcute de SIF-uri şi rezultatele financiare ale băncii. În lumina acestor doi factori, banca este recompensată de investitori cu o cotaţie bună pe bursă“, a spus Alin Brendea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Prime Transaction, citat de zf.ro.

Acţiunile băncii se tranzacţionau la un preţ de 1,861 lei în şedinţa de luni, referinţă la care avansul raportat de acţiunile băncii faţă de începutul anului ajunge la 27%. Capitalizarea bursieră a băncii este de 4,16 miliarde de lei.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: