Profitul net al CEC a depasit 17,5 milioane lei

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit brut de peste 20,1 milioane lei, aproape de cinci ori mai mare decat cel raportat la sfarsitul anului trecut cand rezultatul a depasit 4,4 milioane lei, a anuntat luni banca.

Potrivit rezultatelor financiare ale bancii, daca la sfarsitul anului trecut profitul net a fost de 4,2 milioane lei, in primele sase luni ale acestui an, profitul net a depasit 17,5 milioane lei.

Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la un volum de circa 2,5 ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, atingand 2,6 miliarde lei, iar sursele atrase sunt de aproape 5,3 miliarde lei, in crestere cu 19% fata de semestrul I 2005. Conform rezultatelor financiare, valoarea activelor totale ale bancii a depasit in perioada mentionata 6,07 miliarde lei.

CEC are in prezent prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste sase miliarde lei noi si o retea de peste 1.400 unitati, in mediul urban si rural.

CEC se afla in continuare in proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

La data de 17 iunie a acestui an, la Ministerul de Finante au depus oferte angajante numai trei din cele patru banci interesate de cumpararea CEC, dupa ce EFG Eurobank a hotarat sa se retraga din cursa pentru privatizarea bancii romanesti.

Astfel, in lupta pentru achizitionarea bancii romane au mai ramas National Bank of Greece, Raiffeisen International in consortiu cu Raiffeisen Zentralbank si OTP Bank.

Comisia de privatizare urmeaza sa analizeze ofertele depuse de aceste banci, sa separe partea tehnica de cea financiara si apoi sa aleaga doua dintre aceste oferte sau chiar pe toate 3. Ofertele care intra in “finala” vor fi anuntate marti, 25 iulie, de Comisia de privatizare, iar castigatorul va fi cunoscut in maxim doua luni.

Potrivit calendarului stabilit de Comisia de Privatizare, castigatorul va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie a acestui an.

HotNews.ro, A.V., 24 iul 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.