Pioneer Pekao TFI, cel mai mare fond de investitii polonez, a inceput sa investeasca in Romania

Pioneer Pekao, primul şi cel mai mare fond de investiţii polonez, a început să investească în instrumente financiare româneşti, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. Noile fonduri de investiţii ale Pioneer Pekao TFI au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România.

“Suntem mândri şi multumiţi că unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din Polonia investeşte acum şi în România. Ţara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii regionali şi globali”, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

În mai 2016, raportul publicat de banca de investiţii Berenberg anunţa că randamentul dividendelor companiilor listate la Bucureşti va fi cel mai ridicat din lume în acest an, adică o medie de 7,6% pentru indicele BET, 10,1% pentru companiile din sectorul energetic, 7,1% pentru sectorul de utilităţi şi 8,6% pentru băncile incluse în indicele principal (BRD şi Banca Transilvania).

Bursa menţionează că impozitul pe dividende, care a fost redus la 5% la începutul acestui an, cât şi cea mai mare creştere a Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeană, 3,7% în 2015, au contribuit la creşterea atractivităţii pieţei de capital din România.Pioneer Pekao, cel mai mare fond de investitii polonez, a inceput sa investeasca


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: