Holdingul Roca Industry va prelua şi restul de 30% din acţiunile producătorului român de uşi Eco Euro Doors pentru 4,3 milioane de euro, ajungând să îl deţină integral

Roca Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, a anunţat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti că, în baza contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor Eco Euro Doors (EED), prin care Roca a achiziţionat prin intermediul Doorsrock4 SRL 70% din companie, familia Căşăvean a notificat luni compania cu privire la exercitarea opţiunii de vânzare (put option) de care dispuneau pentru vânzarea restului de 30% din acţiuni.

Astfel în urma exercitării acestei opţiuni, Roca Industry, prin Doorsrock4 SRL va dobândi dreptul de proprietate exclusiv şi negrevat asupra restului de 169.305 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.

Preţul părţilor sociale, stabilit în baza prevederilor contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare obţinute de companie în anul 2021, este de 4,3 milioane de euro, urmând să fie plătit în termen de 6 luni de la exercitarea opţiunii de vânzare.

Conducerea companiei estimează că tranzacţia se va finaliza până la finalul anului 2022. Ulterior finalizării tranzacţiei, Roca Industry va deţine 100% din părţile sociale şi va consolida în proporţie de 100% rezultatele companiei EED.

EED este cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, încheind primele 9 luni ale anului 2022 cu o cifră de afaceri de 51,9 milioane de lei şi o EBITDA de 10,9 milioane de lei.

Roca Industry are 140 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 59,9% de Roca Investments. Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 24,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 5,3 mil. lei, conform datelor BVB.

Holdingul a anunţat a anunţat venituri din exploatare la nivel consolidat în valoare de 208,2 milioane de lei în primele nouă luni ale anului. Potrivit raportului financiar publicat la BVB, profitul net consolidat a fost de 6,6 milioane de lei, iar EBITDA a ajuns la 24,9 milioane, situându-se la un nivel de 12% din veniturile din exploatare. Profitul net consolidat este diminuat cu 6,7 milioane lei din impactul amortizării fondului comercial, licenţelor, mărcilor şi relaţiilor cu clienţii.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: