Oana Taban, asociata MedLife la clinicile Dent Estet, a cumparat un pachet din actiunile listate de companie pe bursa

Oana Taban, fondatoarea clinicilor de stomatologice Dent Estet, care a vândut în acest an pachetul majoritar al rețelei către MedLife, a cumpărat 6.290 de acțiuni (cu o valoare de peste 37.000 euro) din pachetul listat la BVB de operatorul de servicii medicale private.

MedLife a cumpărat în aprilie 60% din acțiunile Dent Estet, cel mai mare operator de servicii stomatologice din România, care reunește 7 clinici în București și în țară, de la Oana Taban.

Cu câteva zile înainte de semnarea acordului prin care MedLife a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la clinicile stomatologice Dent Estet, Oana Taban, managing partner și fondator al acestora, devenise asociat unic al companiei după ce a cumpărat partea lui Nicu Hagivreta pentru 1,785 milioane euro, reiese din datele publicate în Monitorul Oficial.

Anterior, Dent Estet Clinics era deținută în proporții egale de cei doi.

După tranzacție, Oana Taban și-a păstrat integral atribuțiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare și extidere a rețelei Dent Estet. Dent Estet a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro, iar pentru acest an și-a bugetat o creștere de 20%.

MedLife vrea să deschidă cel puțin 1-2 unități noi Dent Estet în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele șase divizii de business din cadrul companiei, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităti și farmacii.

Titlurile MedLife au intrat ieri la tranzacționare pe piața de capital. Valoarea totală plătită pentru cele 8,84 milioane de acțiuni puse în vânzare este de 230 milioane lei (50,88 milioane euro), iar compania intră pe bursă cu o valoare de piață de 522,40 milioane lei (115,57 milioane euro).

Astfel, acționarul V4C Eastern Europe Holding V Limited (V4C) și-a marcat exitul din companie (36,25%), după șapte ani, iar International Finance Corporation (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale, a vândut o parte din acțiunile (12,75%) la MedLife. IFC a rămas însă cu un pachet de circa 5% în companie.

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania, controlată de familia Marcu (51%), acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: