Patria Credit a ajuns sa detina 64% din Banca Carpatica dupa finalizarea ofertei publice de preluare

Patria Credit (fosta Nextebank, instituţie de credit care a preluat recent 55% din acţiunile Băncii Carpatica) şi-a majorat participaţia deţinută la banca din Sibiu la 64% după finalizarea ofertei publice de cumpărare iniţiată la începutul lunii.

Patria Credit a cumpărat 205,4 milioane de titluri ale băncii Carpartica de la acţionarii miniritari pentru care a plătit 21,6 milioane de lei. Perioada de derulare a ofertei a fost 2-22 martie şi este intermediată de Intercapital Invest.

Preţul oferit de Patria Credit a fost de de 0,105 lei pe acţiune, adică acelaşi nivel oferit în prima etapă de cumpărare derulată la finalul lunii ianuarie în care Patria Credit a achiziţionat 20% din acţiunile băncii din Sibiu. Pe l-ângă achiziţia de acţiuni, Patria Credit a contribuit la majoarea de capital, suma totală cheltuită în această tranzacţie fiind de 122 milioane de lei.

Nextebank a fost obligată prin lege să facă o ofertă publică de preluare pentru acţiunile rămase la minoritari, întrucât legislaţia de capital prevede ca un acţionar care a dobândit mai mult de 33% din drepturile de vot ale unei societăţi să lanseze o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care nu le deţine.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: