Tesla Gigafactory, cea mai mare fabrica din lume care se construieste in desert

Tesla Motors şi-a exprimat şi în trecut dorinţa de a pătrunde pe piaţa din Europa şi a încheia parteneriate locale solide. Am asistat şi la o vizită a lui Elon Musk în Germania fix în mijlocul scandalului Dieselgate.

Azi aflăm că după fabrica masivă din Reno, Nevada, Tesla ia în calcul încă o întreprindere de genul şi în Germania. Tesla-Gigafactory-Construction Gigafactory, fabrica producătorului auto Tesla, aflată în curs de construcție în deșertul Nevada, va fi clădirea cu cea mai mare amprentă la sol din lume.

Elon Musk, fondatorul Tesla, a anunțat la lansarea Model 3 că fabrica, a cărei investiție se ridică la 5 miliarde de dolari, va produce 500.000 de baterii litiu-ion în fiecare an, pentru a satisface cererea. Peste 190.000 de persoane au făcut, în primele 24 de ore de la lansare, o precomandă pentru Model 3 de la Tesla.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunțat la începutul lunii aprilie că, la un preț mediu de 42.000 de dolari, cu extraopțiuni, valoarea precomenzilor a ajuns la 7,5 miliarde de dolari. Gigafactory 2 s-ar afla în plan, iar Tesla e în discuţii cu autorităţile germane.

Informaţia vine chiar de la ministrul economiei din Germania, Sigmar Gabriel, citat de Bloomberg. Deocamdată Volkswagen e cel mai mare producător auto din Europa şi nu credem că ar dori să aibă o mega fabrică a unui rival în ţara sa de baştină. A002_C001_0101EX Şi asta mai ales în condiţiile în care VW investeşte serios în dezvoltarea de motoare electrice. Nu e încă foarte clar unde va fi amplasată noua fabrică.

Există planuri şi pentru un Gigafactory în China, Elon Musk negociind cu oficiali chinezi luna trecută. Musk a fost clar cu privire la iniţiativă: nu va demară nici un proiect fără scutiri de taxe şi beneficii oferite de stat.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: