Banca Transilvania si OTP interesate de Veneto Banca

Banca Transilvania este inte­resată de Veneto Banca, opera­ţiu­nile de la Bu­cureşti fiind scoase la vân­zare de grupul italian, conform unor surse de pe piaţa ban­cară.

„Banca Transilvania este acolo, dar mai sunt şi alţii interesaţi“, a menţionat sursa citată. O altă sursă menţionează că şi OTP Bank este interesată de Veneto

ZF a scris în urmă cu o lună că şi fondul de investiţii american JC Flowers s-ar uita la Veneto Banca. Între timp nu au apărut alte in­formaţii.

Veneto Banca România avea la fi­na­lul anului trecut o cotă de piaţă de peste 1% (1,1 miliarde de euro), cu un porto­fo­liu de clienţi destul de curat.

Banca Transilvania, numărul trei în România, avea la finalul anului trecut o cotă de piaţă de 12,5%, în timp ce numărul doi, BRD, avea o cotă de 13%. BCR, numărul unu, are o cotă de piaţă de aproape 16%. OTP Bank, care a cumpărat acum 2 ani Millennium Bank, are o cotă de piaţă de peste 2%, dar nu se află în top 10.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: