Acuzatii mai grave pentru Patriciu, in dosarul Rompetrol

Procurorii Parchetului General l-au instiintat, luni, pe omul de afaceri Dinu Patriciu ca i-a fost inlocuita acuzatia de delapidare cu cea de delapidare in forma continuata, in acea parte a dosarului Rompetrol care se refera la creanta Libia, transmite NewsIn.

Avocatul Ovidiu Budusan, care il reprezinta pe omul de afaceri, a declarat ca, in aceste conditii, Dinu Patriciu risca o pedeapsa mai mare.

Budusan a precizat ca procurorii DIICOT l-au anuntat pe Patriciu de aceasta schimbare abia luni, desi actul care a dus la aceasta modificare exista la dosar inca din 17 august 2005.

“Procurorii au constatat ca exista acest act si au dispus schimbarea incadrarii juridice a unor fapte. Sper sa se termine balciul asta odata” – le-a spus Dinu Patriciu jurnalistilor, care il asteptau la iesirea de la Parchet.

Anchetatorii i-au prezentat lui Patriciu un contract de cesiune privind “creanta Libia”, care a fost incheiat intre o firma din cadrul grupului Rompetrol si firma spaniola Repsol Exploracion
Dinu Patriciu este cel mai important invinuit din dosarul Rompetrol.

El este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave – in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata – contractul Repsol Exploracion, complicitate la evaziune fiscala – in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua romana, complicitate la vanzarea de actiuni la preturi stiute a fi vadit inferioare, manipularea pietei de

capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate – tranzactionarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave – valorificarea creantei din contractul Repsol.

NewsIn mai noteaza ca avocatii lui Patriciu au ridicat, in 2 august, ziua cand ar fi trebuit sa inceapa prezentarea materialului probator, o exceptie de nulitatea relativa. Concret, exceptia se refera la nefinalizarea anchetei din dosarul Rompetrol.

Patriciu a declarat ca aceasta investigatie nu a fost finalizata, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar si acte de urmarire penala.

Radio Romania Actualitati aminteste ca in ultimele doua saptamani, Patriciu a lipsit de la intalnirile programate de anchetatori, el refuzand sa raspunda citatiilor pana cand urmarirea penala in cazul sau nu este finalizata.

HotNews.ro, D. Mihai, 21 aug 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.