Cat cer vedetele ca sa cante de Revelion

Noaptea dintre ani este ocazia cea mai prielnica pentru toti artistii de a-si ingrasa conturile, pretinzand onorarii de doua sau chiar trei ori mai mari decat cele practicate in mod obisnuit. Tarifele sunt negociate in functie de spatiul in care se desfasoara spectacolele (interior sau in aer liber), la care se percepe si o supra-taxa de provincie.

Ca si in alti ani, suprematia in clasamentul celor mai bine platiti cantareti este detinuta in 2006 tot de Stefan Banica Jr. si trupa Holograf. Pentru un recital in noaptea de Revelion, sotul Andreei Marin va percepe suma de 10.000 de euro, in timp ce Dan Bittman si compania vor incasa un cec de 11.000 de euro pe spectacol.

Tarifele exorbitante sunt justificate de artisti prin notorietate, faptul ca sustin concerte live, lucru care presupune instalatii de sunet, precum si de numarul mare de membri din trupa. Lui Banica Jr. si Holograf li se alatura imediat, e drept ceva mai modest la pret, Directia 5 si Pepe (intre 5.000-4.000 euro).
O alta cantareata care nu se dezminte este si Andreea Banica alias Blondy.
Vedeta este campioana harniciei si la acest Revelion, acceptand sa sustina nu mai putin de 9 spectacole. La un tarif de 2.500 de euro pe concert, vedeta isi va adauga in cont in prima zi a anului viitor o suma trecuta bine de 20.000 de euro.

O surpriza o reprezinta trupa A.S.I.A., care, desi anul acesta a disparut practic de pe firmament, revine de Revelion, la tariful de 3.500 de euro pe recital.
Onorariile care in timpul anului incep de la 700 E si nu depasesc 1.500, de Revelion se dubleaza sau chiar tripleaza, ajungand la 2.500, suma pe care organizatorii de spectacol o aud cel mai frecvent.

In categoria celor care s-au oprit la un astfel de tarif se inscriu, Anda Adam care si-a asigurat 12.500 E numai in noaptea dintre ani, semnand patru contracte in Bucuresti si unul in provincie, Julia care o egaleaza cu trei spectacole in provincie si doua in Capitala si trupa Amadeus care s-a ales cu trei cantari. In mod normal, Anda cere 1.000 euro, Julia 700 euro, iar Amadeus 1.500 euro.
Integral in Averea

Averea, 08 dec 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.