Intalnirea Stolojan – Tariceanu s-a terminat

Calin Popescu Tariceanu s-a declarat dezamagit la iesirea de la intalnirea cu Theodor Stolojan si sustinatorii acestuia. “In replica, Theodor Stolojan a calificat declaratiile liderului liberal drept agresive si a afirmat ca ele “nu respecta spiritul discutiilor”.

“Rezultatul concret este ca am discutat si ca, in loc sa stam cu fata spre alegator, stam unul spre celalalt si facem politica”, a declarat Tariceanu.

El a adaugat ca nu se pune problema unor derogari speciale de la Statut pentru a reprimi pe cineva in partid.

Theodor Stolojan a afirmat ca a avut trei cerinte in fata conducerii partidului:

“anularea tututor excluderilor facute in mod abuziv a tuturor celor exclusi pentru ca au aderat la platforma liberala;

anularea declaratiei politice potrivit careia orice liberal care adera la platforma liberala este considerat exclus

crearea posibilitatii de dezbatere a platformei liberale in interiorul partidului”.

Stolojan a mai declarat ca reprimirea in partid este la latitudinea organismelor din conducerea PNL, de la care asteapta o decizie in zilele urmatoare.

Singurul punct comun al declaratiilor celor doi se refera la necesitatea unui Congres al PNL. Gruparea Tariceanu ar trece la organizarea unui congres extraordinar in luna ianuarie, convinsa fiind de puterea pe care inca o are in partid.

De celalata parte, insa, Stolojan si sustinatorii lui nu resping ideea organizarii unui asemenea eveniment, dar spun ca pentru asta ar fi nevoie de o conducere interimara la partid, care sa asigura ambelor tabere sanse egale. De asemenea, “plaformistii” spun ca, in acest moment, congresul nu este una dintre prioritati.

Cei doi au fost insotiti de cate o delegatie de sustinatori.

Din grupul care l-a insotit pe Tariceanu a lipsit Bogdan Olteanu, prezent la dezbaterile pe marginea legii bugetului.

Alaturi de Stolojan a fost atat grupul exclusilor din PNL (Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru), cat si ministrul Gheorghe Flutur, deputatii Mircea Iustian, Horatiu Buzatu si Gabriel Sandu si presedintele PNL Neamt Gheorghe Stefan.

In timp ce “platformistii” au intrat in cladire dupa o scurta intalnire cu presa, grupul condus de Calin Popescu Tariceanu a preferat sa evite sa dea ochii cu jurnalistii.

HotNews.ro, B.B., 21 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.