IOHANNIS: “Pentru mine, reprezintă o prioritate ABSOLUTĂ revenirea TVA la 19%”

iohannis-mfx2“În planul politicilor de relaxare fiscală și în perspectiva apropiată a guvernării dreptei românești, pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, întrucât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătățirea colectării veniturilor și a sustenabilității finanțelor publice, ci mai cu seamă la creșterea economiei și a nivelului de trai al românilor”, scria preşedintele ales Klaus Iohannis în programul său prezidenţial.

În momentul de faţă, nivelul de 19% al TVA-ului este unul dintre cele mai reduse din Europa, doar câteva ţări Ue aplicând acest nivel. Dacă Iohannis îşi va îndeplini promisiunea şi va reuşi reducerea TVA la 19%, atunci România va avea una dintre cele mai mici Taxe pe Valoare Adăugată din Europa, nivel pe care îl are şi Germania în momentul de faţă.

TVA de 19% au în prezent Germania şi Cipru, iar cel mai redus nivel de TVA din toată Uniunea Europeană, de 15%, îl are Luxemburg. Malta, de asemenea, are un nivel redus al TVa, de 18%. În rest, absolut toate statele UE au TVA de peste 20%. Suedia, Danemarca şi Croaţia au cel mai mare TVA din Europa, de 25%.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: