Mutu: "Va dau pe toti afara!"

Vedeta echipei nationale de fotbal este in conflict cu antrenorul Victor Piturca, pe care l-a injurat si l-a amenintat, motiv pentru care a fost exclus din lot si amendat!

Balamuc in toata regula la echipa nationala de fotbal a Romaniei! Turneul american al tricolorilor s-a incheiat cu un scandal fara precedent in ultimii ani la prima reprezentativa: atacantul Adrian Mutu, liderul si vedeta echipei, s-a certat ca la usa cortului cu selectionerul Victor Piturca si a fost exclus din lot pentru amicalul cu Columbia, terminat la egalitate, scor 0-0, sambata la amiaza (n.r. – sambata noapte in Romania).

Martori oculari sustin ca atacantul de la Juventus Torino, venit fara nicio tragere de inima la lot, l-ar fi injurat pe Victor Piturca, iar Stefan Iovan, secundul nationalei, afirma ca Mutu i-ar fi amenintat astfel: “Va dau pe toti afara de la echipa nationala!”.

Scandalul mocnea de la meciul de debut al turneului, mai precis de la jocul cu Uruguay, programat la Los Angeles si terminat cu o infrangere usturatoare pentru tricolori: 0-2.

Titular in acea partida, Adi Mutu a bifat toate cele 90 de minute, dar n-a ajutat cu nimic echipa, preferand sa iasa in evidenta in fata romanilor din SUA prin actiuni personale, sortite esecului. Suturile sale fara tinta si driblingurile inutile l-au scos din sarite pe Victor Piturca. Infuriat, selectionerul i-a reprosat lipsa de implicare in jocul colectiv al tricolorilor.

“Da drumul la minge!”

A urmat meciul cu Irlanda de Nord. Mutu stia ca Piturca este nemultumit de randamentul sau. In timpul partidei cu britanicii s-au rupt puntile dintre antrenor si jucator. Intrat dupa pauza, in locul lui Daniel Niculae, Mutu a jucat iarasi sub orice critica. Prin minutul 80, Piturca i-a strigat de pe margine lui Adi: “Da drumul la minge!”. Mutu nici nu l-a bagat in seama pe selectioner.

Piti ar fi scuipat in directia lui!

Manios pe atitudinea elevului sau, Piturca s-a ridicat de pe banca si a inceput sa tipe: “Da drumul la minge, cand iti zic!”. Abia atunci, Mutu si-a intors privirea catre banca de rezerve. “Ce te ridici, ma, de pe banca la mine? Taci in p…a mea! Stai jos si vezi-ti de treaba ta!”, ar fi replicat starul din Serie A.

In acel moment, “Satana” parca si-a pierdut mintile, lucru confirmat de cei care au stat in preajma bancii de rezerve a tricolorilor. Prima reactie a lui Piti a fost sa scuipe in directia lui Mutu, dupa care s-a intors catre secundul Stefan Iovan, caruia i-a trasat urmatoarea directiva: “Scoate-l pe asta din teren!”.

Cum nu mai era permisa nicio modificare in echipa, Mutu a terminat meciul in teren.

Seara, la hotel, Piturca l-a trimis pe acelasi Iovan in camera la Mutu, cu misiunea de a-l informa pe jucator ca nu face parte din lot pentru meciul cu Columbia.

Evenimentul Zilei, Daniel Contescu, 29 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.