Noul Cod Rutier – aplicat de la 1 decembrie

Ministerul Administratiei si Internelor va propune Guvernului amanarea, pana la 1 decembrie, a intrarii in vigoare a noului Cod Rutier, pentru introducerea procedurii de constatare amiabila, in cazul tamponarilor usoare.

Astfel, soferii nu vor mai fi obligati sa se prezinte la politie in urma unui accident, daca acesta nu s-a soldat cu victime, iar soferii implicati au convenit in ceea ce priveste conditiile si responsabilitatea producerii accidentului. Intr-o astfel de situatie, soferii ar urma sa se prezinte direct la societatea care a incheiat politia de asigurare.

RCA online foarte ieftin – Click aici

Ministerul de Interne precizeaza, totodata, ca prorogarea termenului de intrare in vigoare va face posibila popularizarea modificarilor aduse de noul Cod Rutier si de regulamentul de aplicare a acestuia.

Noul Cod Rutier urma sa intre in vigoare la 21 septembrie. Noua legislatie prevede introducerea punctelor de penalizare, o sanctiune complementara care va insoti amenda pentru anumite contraventii. In plus, apar noi sanctiuni: ridicarea vehiculelor parcate aiurea sau amenda pentru rularea cu farurile stinse pe timpul zilei.

HotNews.ro, D. Mihai, 18 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.