O afacere care în sezon aduce 500 de euro pe oră

00000_09_or_600x400_67900600Fermele de reni din România pot fi numărate pe degete. Numărul exemplarelor nu este mare, deoarece renii nu se reproduc în captivitate, astfel că cei care ajung să facă deliciul copiilor la petreceri sunt aduşi din Laponia, scrie evz.ro

Tocmai pentru că sunt o raritate, costul de închiriere a unei perechi, la pachet cu o sanie a Moşului, este destul de ridicat, în special în Bucureşti. Tariful ajunge la circa 500 de euro pe oră.

În provincie, tarifele sunt mai mici, mai ales dacă şi perioada de închiriere este mai mare. Astfel, o fermă din Arad percepe un tarif de 1.000- 2.000 de euro pe săptămână. La aceste tarife se adaugă cele percepute de firmele care închiriază moşi sau crăciuniţe. Totuşi, patronii fermelor de reni spun că piaţa nu e încă dezvoltată, deoarece firmele preferă să plătească prime în loc să organizeze petreceri tematice de Crăciun.

Anual, întreţinerea unei perechi de reni costă circa 3.000 de euro, mai ales că dieta lor este diferită de cea a rumegătoarelor de la noi. Renilor nu le prieşte porumbul sau grâul, astfel că furajele speciale trebuie importate.

Renii se vând cu 700-2.000 de euro în ţările lor de origine. Preţul diferă în funcţie de dimensiunea animalului şi de aptitudinile acestuia. “Dacă e dresat şi are coarne mari, atunci e mai scump”, spune u crescător arădean. Știrea integral pe evz.ro


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: