Parlamentarii nu se grabesc cu bugetul pe 2007

Alesii au mai dezbatut patru articole ale proiectului de lege a bugetului pe 2007, efortul intinzandu-se pe parcursul a doua ore de discutii. Conducerile celor doua camere au decis sa amane termenul pana la care trebuie votat documentul, deoarece acesta expira joi, 23 noiembrie.

Lucrarile plenului reunit de marti dimineata au inceput cu mai bine de o jumatate de ora intarziere, fiind alocate timp de aproape o ora efectuarii apelului nominal.

PSD a solicitat de trei ori apel nominal pentru verificarea cvrumului si s-a constat de fiecare data ca exista prezenta necesara.

Apoi au urmat interventii pe procedura, PRM si PSD cerand prezenta ministrilor la dezbateri, insa presedintele Camerei, Bogdan Olteanu le-a retezat avntul, precizand ca acestia vor participa in momentul in care se va discuta bugetul alocat ministerelor pe care le reprezinta, prezenta lor nefiind obligatorie.

Cu chiu cu vai, parlamentarii au inceput si discutiile pe articole. Parlamentarii au finalizat dezbaterile pe articolul doi, incepute luni seara, si au mai aprobat patru articole, in forma initiata de comisiile de specialitate

Cele mai multe nemultumiri ale opozitiei au vizat sumele alocate educatiei si invatamantului, acestia solicitand fonduri mai consistente pentru aceste ministere.
Amendamentul care sprevedea alocarea a 6% din PIB pentru invatamant a fost respins cu 182 de voturi „impotriva” si 116 „pentru”.

Un singur amendament a fost admis, acesta fiind propus de PSD si comisia de invatamant. Noua modificare a fost acceptata si de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si prevede ca Administratia Prezidentiala va putea sa deconteze toate cheltuielile persoanelor din exteriorul institutiei care fac parte din delegatiile oficiale.

Discutiile au fost suspendate la ora 12:30 la solicitarea grupului PSD. Presedintele sedintei a anuntat ca acestea vor fi reluate dupa pauza de masa, in jurul orei 15.

HotNews.ro, L. Parvu, 21 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.