Producatorul de film Carlo Ponti a decedat

Cunoscutul producator de film italian, Carlo Ponti a decedat la varsta de 94 de ani. Decesul s-a produs in noaptea de marti spre miercuri din cauza unor complicatii pulmonare, informeaza Reuters. Ponti se afla internat intr-un spital din Geneva inca de la Craciun. “Sotia sa, celebra actrita Sophia Loren si copiii au fost langa el.

Sophia i-a fost intotdeauna alaturi”, a declarat Alessandra Mussolini, nepoata producatorului.

In cei 50 de ani de cariera, Ponti a produs peste 260 de filme intre care “La Strada” in anul 1954 si “Dr. Zhivago” in 1965. Dar Carlo Ponti a devenit faimos in egala masura si pentru descoperirea Sophiei Loren devenita celebra in toata lumea ca actrita de film. Cei doi s-au casatorit.

Desi a avut o relatie cu Carlo Ponti (cu 24 de ani mai mare decat ea) de la varsta de 18 ani, Sophia a suferit mult deoarece acesta era casatorit deja si avea doi copii. Pana la urma Ponti a reusit sa-si anuleze casatoria si astfel in 1957 s-au casatorit. Legea italiana insa nu i-a recunoscut lui Ponti divortul si l-a acuzat de bigamie.

Astfel, in 1962 ei au fost fortati sa-si anuleze casatoria si dupa inca patru ani cand au devenit cetateni ai Frantei s-au casatorit in sfarsit legal. Pe Carlo l-a caracterizat mereu ca fiind tatal pe care nu l-a avut. “Am fost adoptata de Carlo si astfel m-am maritat cu tatal meu”, spunea Sophia Loren.

Cei doi au doi copii Alessandro Ponti, care a calcat pe urmele tatalui devenind producator de film, si Edoardo Ponti, regizor.

HotNews.ro, 10 ian 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.