Reteaua lui Sisu era in cardasie cu un jandarm

Dupa ce a petrecut o noapte in arestul de la Directia de Cercetari Penale din IGP, alaturi de alte 16 persoane, vedeta hip-hop Tudor Sisu a fost dusa, vineri, in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva, fiind acuzata de trafic de droguri de mare risc. In operatiunea intitulata de politistii Antidrog “Flash”, a mai fost retinut si un jandarm.

Ajunsi la Tribunalul Bucuresti, inca de dimineata, cei 16 “baieti de cartier” au recuzat mai intai judecatorul si apoi intreaga instanta, pentru a mai trage de timp.

Membrii retelei au incercat astfel sa scape de mandatele de retinere de 24 de ore, emise imediat dupa descinderile mascatilor de la SPIR. Daca, initial, oamenii legii au “saltat” 26 de persoane, doar 17 au fost aduse, vneri, in boxa acuzatilor.

Vasile Costache, Mircea Ionut Zamfir, Toni Coman, Costin Dinu, Vasile Rolando Lepadatu (jandarm), Stefan Dragos Avram, Daniel Nica, Gigi Bucur, Mihail Alexandru Vasile, Florian Gavrila, Liviu Ioan Bogdan, Bogdan Alexandru Paun, Anghel Gheorghe, Tudor Sisu, Mihail Matei, Gheorghe Ionita si Alina Teodoru Florescu sunt acuzati de santaj, trafic de droguri si constituire de grup infractional.

Pana la inchiderea editiei magistratii nu se pronuntasera in privinta arestarii lor.

Jandarmul era “filat” de colegi

Din gruparea destramata acum cateva zile facea parte si un jandarm de la o unitate de paza din Bucuresti. “Vasile Rolando Lepadatu era in atentia nostra de mai mult timp.

Aveam informatii ca frecventeaza medii rau-famate, motiv pentru care conducerea unitatii in care lucra luase decizia sa ii desfaca contractul de munca. El a simtit asta si, pe 1 mai, si-a luat concediu de odihna, care s-a incheiat pe 12 mai, concediu prelungit, pana la sfarsitul lunii, cu unul medical.

Cand ar fi revenit la serviciu ar fi fost dat afara. Lepadatu, caruia miercuri i-a fost desfacut contractul de munca, isi facea serviciul fara munitie si armament, intr-un post de paza la Muzeul de Arta”, a declarat cpt. Alin Avram, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Libertatea, 20 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.