Verificările necesare ale mașinii personale

Automobilul este cel mai folosit mijloc de transport pentru mulți dintre noi, singurul care ne poate duce în siguranță oriunde ne propunem, în orice moment al zilei, astfel este necesar să îi acordăm atenție și să îl verificăm cât mai des. Mașina este cea mai fiabilă variantă de transport, însă periodic trebuie să ne ocupăm și de mentenanța acesteia așa că echipajul de Tractari Auto Bucuresti Sector 5, RomTractari, vă propune să fiți atenți la următoarele componente atunci când efectuați verificările anuale:

Frânele trebuie să fie întotdeauna în stare perfectă. Sunt cele mai importante componente ale unui autovehicul și pentru a ne asigura că nu suntem un pericol pentru cei din jur, este necesar să verificăm starea plăcuțelor de frână. Pentru a preveni orice tip de accident, verificați cât mai des starea lor, mai ales dacă acestea au început să scârțâie. Singurul lucru pe care îl puteți face este să alegeți un service profesionist care să testeze cât mai frecvent rezistența lor.

Presiunea anvelopelor nu trebuie nici ea uitată. Verificarea presiunii roților este una dintre puținele lucruri pe care le puteți realiza fără a fi nevoie să apelați la un mecanic auto. Aproximativ toate stațiile de alimentare dispun de un indicator de presiune, însă dacă aveți un manometru, puteți să realizați acest proces chiar și acasă. Este necesar să aveți presiunea potrivită în anvelope pentru a prelungi durata de viață a acestora și pentru a vă feri de eventualele accidente. Puteți găsi în cartea service a mașinii care este presiunea optimă pentru pneurile dumneavoastră.

Nu doar presiunea pneurilor este importantă, ci și cauciucurile pe care le folosiți. Niciodată un cauciuc învechit nu va putea să aibă aceeași aderență ca unul nou, iar în momentul în care franati pe carosabilul înghețat sau ud, este foarte probabil că mașina să nu se oprească și să înaintați câțiva zeci de metri. Anvelopele noi vă asigură aderența pe șosea astfel, o să puteți fi în siguranță indiferent de condițiile meteo. Niciodată să nu circulați cu pneuri roase pentru a nu vă pune viața în pericol atât dumneavoastră, cât și a celor din jur.Verificați dacă există umflături, acestea sunt primele semne ale unei pene de roată.

Consumabilele trebuie verificate frecvent. Uleiul este principalul lichid care vă ajută automobilul să funcționeze lejer, iar dacă nivelul lui este mult prea scăzut, atunci dumneavoastră nu o să puteți începe călătoria sub nicio forma. Puteți să verificați singur nivelul uleiului, cu ajutorul unei joje sau puteți să vă contactați mecanicul auto și să cereți părerea unui specialist în domeniu care îți v-a recomanda și când este timpul să înlocuiești lichidul. Echipajul de Tractari Auto Bucuresti Sector 5, RomTractari, vă sare în ajutor în orice moment de cumpănă și vă pune la dispoziție numeroase servicii care să vă scoată din impas în momentul în care vă confruntați cu defecțiuni ale vehiculului.

Lichidul de transmisie este necesar pentru ca dumneavoastră să puteți controla foarte ușor traiectoria vehiculului pe carosabil. Nimeni nu ar vrea să experimenteze încetarea funcției de transmisie a automobilului, așa că este important să verificați dacă lichidul este la nivelul corespunzător.

Fără lichidul de servodirecție mulți dintre noi nu am mai avea răbdare să conducem. Acesta ajută la schimbarea direcției mașinii mai ușor, fără niciun efort. Schimbați periodic acest lichid pentru a evita eventualele defecțiuni în trafic. Totodată, pentru a vă asigura că direcția pe care o comandați din volan are o reacție imediată asupra roților, este important să vă verificați direcția mai des întrucât suntem convinși că nu este cel mai plăcut lucru atunci când dorim să virăm dreapta, însă mașina nu execută comanda și există o întârziere.

Lichidul de răcire, dar și antigelul sunt consumabilele care trebuie verificate amănunțit atât pe perioada iernii, dar și a verii. Temperaturile mici aduc cu ele defecțiuni ale autovehiculului, de aceea trebuie să vă asigurați că instalația motorului a fost dotată cu antigel. Nu lăsăți această verificare pentru ultimul moment și începeți din toamnă să vă ocupați de mentenanța vehiculului. Totuși, pe perioada verii, fără lichidul de răcire, motorul autovehiculului s-ar putea încinge până la punctul de fierbere, iar acest lucru vă v-a costa timp prețios întrucât v-a trebui să vă opriți și să așteptați să se răcească motorul.

Stopurile și farurile sunt extrem de importante pentru a vă face vizibil celorlalți participanți la trafic. Verificați amănunțit, înainte să porniți la drum, dacă semnalizarea este funcțională, pentru a evita eventualele accidente. În plus, dacă luminile nu respectă parametri normali, în cazul în care sunteți oprit de poliție, puteți să vă alegeți cu o amendă destul de mare, deci nu ar trebui să riscați să conduceți un vehicul care nu corespunde normelor de circulație.

Dacă doriți ca vehiculul personal să fie un mijloc de transport sigur, întotdeauna faceți-vă timp pentru a-l îngrijii și pentru a-l duce la service-ul auto de fiecare dată când considerați că nu mai dă același randament. Astfel puteți evita cheltuieli mult mai mari apărute din cauza componentelor care se află în stare precară. Echipajul de Tractari Auto Bucuresti Sector 5, RomTractari, vă stă la dispoziție Non-Stop pentru orice tip de intervenții rapide, indiferent de locația dumneavoastră și vă asigură servicii de calitate, la costuri foarte accesibile.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: