Arkady Abramovici, magnat al petrolului la 20 de ani

arkadi_abramovici_45412500Arkady Abramovici, în vârstă de 20 de ani, fiul cel mare al miliardarului Roman Abromovici, a mai cumpărat un activ din industria energetică a Rusiei, parafând recent preluarea companiei Vostok Energy prin firma sa, Zoltav Resurse. Acordul a fost încheiat recent, la un preţ esitimat între 140 şi 160 milioane de dolari.

Vostok Energy deține licență de exploatare pentru un perimetru în suprafață de 3.215 km pătrați din regiunea Samara (Rusia) care conţine rezerve de gaze estimate la 10 miliarde de metri cubi (plus 2,2 milioane de tone de gaz condensat) şi rezervele de petrol, care însă nu au fost dezvăluite.

Astăzi, miliardarul Roman Abramovici, tatăl tânărului magnat rus, nu deține active în sectorul energetic, deşi anterior a controlat “Sibneft”, care acum se numește “Gazprom Neft”. Experții spun că fiul calcă pe urmele tatălui său în construirea unui imperiu energetic mai mic.

Analiștii cred că Arkady Abramovici va cumpăra pentru un timp active mici pentru ca apoi să le combine într-un holding pe care îl va vinde. Cel mai probabil cumpărătorul va fi “Rosneft” sau “Tatneft”, care activează în regiunea Samara.

Presa britanică susţine că fiul cel mai mare al miliardarului rus Roman Abramovici este pregătit de mic să moștenească imperiul financiar al tatălui său.

Încă din copilărie Arcady a avut cei mai buni antrenori și profesori, și tot fiul cel mare a fost motivul pentru care Roman Abromovici a cumpărat clubul de fotbal Chelsea, deşi iniţial a dorit Tottenham.  Abramovici senior a investit masiv în compania lui Arcady – ARA Capital Ltd – numită astfel după inițialele fiului său.

La 17 ani, Arkady a vrut să cumpere clubul de fotbal Copenhagen, derulând chiar negocieri în mod independent cu deținătorul pachetului de 30%, dar afacerea a picat. În 2011, societatea sa de investiții a cumpărat 26% din Zoltav Resources, companie specializată în investiţii în resursele naturale ale fostei Uniuni Sovietice, și în patru luni a crescut volumul investit de două ori.

Tânărul Arkady a avut şi ideii păguboase. În luna ianuarie a anului trecut, Arkady a investit în Evergreen Energy Inc. Firma dezvolta metode ecologice de exploatare minieră de cărbune, dar a dat faliment, ocazie cu care Arkady Abramovici a pierdut aproximativ 788.000 de dolari din acţiunile investite în această companie.

La sfârşitul anului trecut, averea lui Arcady Abramovici era estimată la 12 milioane de dolari.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: