Seminar despre investiții și criza financiară ce ne amenință

În ultima perioadă, cu toții auzim tot mai multe discuții cu privire la apropierea unei noi crize economice, iar toată lumea se întreabă când va avea loc.

O încetinire economică extinsă la nivelul Zonei Euro, înăsprirea condițiilor monetare sau tensiunile comerciale și geopolitice se numără printre principalii factori ce pot alimenta o criză la nivel global. În astfel de perioade incerte, este util să fii informat pentru a putea să te pregătești în consecință. Totuși, trebuie să te asiguri că sursele pe care le consulți sunt avizate în domeniul economic și financiar. 

În acest sens, o inițiativă interesantă este Seminarul Interactiv de Investiții în Piețele de Capital organizat de XTB în colaborare cu Invest Club. Evenimentul va avea loc pe 23 mai, începând cu ora 18:30 în cadrul ClujHub, Sala Blue. Acesta este al patrulea și ultimul seminar dintr-o serie, primele trei fiind organizate în București, Brașov și Timișoara. Toate seminare au avut un real succes, conform feedback-ului primit din partea participanților. Agenda este formată din trei speakeri: Ștefan Iordan, investitor independent, Claudiu Cazacu, Analistul Șef al XTB România și Paul Maior, Președintele Invest Club, și se adresează atât investitorilor, cât și celor care își doresc sau au în vedere să pătrundă în lumea investițiilor. 

Seria de prezentări va fi deschisă de către Ștefan Iordan, care are o experiență de 5 ani pe piața de capital și de peste 10 ani în investiții imobiliare, care va aborda un subiect interesant și care poate părea problematic: cum facem pasul de la economisire la investiții. De multe ori, lipsa unui răspuns la această întrebare poate determina eșecul primelor experiențe de pe piața de capital, persoana în cauză devenind reticentă și temătoare în a investi din nou.

Claudiu Cazacu va prezenta indicii bursieri dintr-o nouă perspectivă: ca o posibilă soluție în perioadele de criză. Fiind un trader activ și investitor din 2004, analizează piețele financiare atât din punct de vedere tehnic, cât și fundamental, convins fiind că abordarea duală este calea spre optimizarea tranzacțiilor, oferind astfel o imagine mai amplă și complexă asupra subiectelor discutate.

Ultimul subiect va fi dezbătut de către Paul Maior, Președintele Invest Club, care va încerca să explice importanța investițiilor pe termen lung. O astfel de discuție este benefică, mai ales în contextul unei posibile crize financiare. Nivelurile actuale ale indicelui S&P 500 sunt aproape duble în comparație cu maximele dinaintea crizei financiare și de peste patru ori mai mari decât minimele atinse în perioada de recesiune. Prin urmare, un investitor ”ghinionist” care să presupunem că a plasat o poziție pe S&P 500 în octombrie 2007 și care și-a menținut poziția până pe 10 mai 2019 nu doar că nu a pierdut bani, ci a obținut un randament de 185%. 

Evenimentul se va încheia cu o sesiune Q/A în timpul căreia participanții vor putea clarifica sau aprofunda informațiile dobândite.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: