Haine H&M made în Africa. Gigantul suedez ar putea renunţa la Bangladesh

Gigantul suedez din industria modei H&M se gândeşte să înceapă producţia în America de Sud şi Africa, după accidentul din ultima lună din Bangladesh, în urma căruia au murit peste 1.200 de muncitori din fabricile de confecţii.

H&M, retailerul suedez prezent şi pe plan local din 2011, ia în considerare mutarea producţiei în America de Sud şi Africa, a declarat Karl-Johan Persson, directorul executiv al companiei, pentru Financial Times. Ţările vizate ar fi Mexic şi Brazilia.

“Atunci când acea parte a lumii creşte, ceea ce se întâmplă, devine şi mai interesant să te uiţi la America de Sud şi America Centrală (ca locaţii pentru facilităţi de producţie n.red). Aşadar, cercetăm această oportunitate. Ne uităm şi la Africa, de asemenea”, a declarat oficialul H&M.

Declaraţia lui Perssdon vine la aproximativ o lună de la prăbuşirea unui complex unde se produceau confecţii dintr-o suburbie a Dhaka, în urma căruia au murit 1.200 de oameni. H&M produce mare parte din marfa comercializată în toate colţurile lumii în Bangladesh, dar nu avea furnizori în clădirea care s-a năruit.

Pe 13 mai, H&M a anunţat că va semna o înţelegere elaborată de Naţiunile Unite cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile din fabricile de textile din Bangladesh.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: