Intel investeste 2.5 miliarde de dolari in China

Paul Otellini, presedintele Intel, a confirmat luni informatiile potrivit carora compania planuieste o investitie de 2.5 miliarde de dolari intr-o fabrica de chip-uri din China. Fabrica ce urmeaza a fi contruita in orasul Dalian, aflat in nord-estul Chinei, va intra in procesul de productie efectiv in prima jumatate a lui 2010.

Intel spera ca prin crearea acestei noi unitati de productie sa-si tina costurile sub control.

Otellini a precizat ca, pentru inceput, la Dalian se vor realiza chip-seturi si nu procesoare.

“Lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l invatam din China este sa producem cu costuri foate mici.”, a spus Otellini intr-o conferinta de presa de la Beijing transmisa live de media din China.

“In timp ce China are costuri ale muncii mai reduse decat SUA si decat toate tarile dezvoltate, costurile efective pentru constructia unei astfel de fabrici ce necesita echipamente foarte scumpe vor fi la randul lor mult reduse”, a mai spus Otellini.

Oficialul Intel a precizat ca Guvernul chinez le-a oferit o serie de stimulente finaciare, pe care Intel are de gand sa le exploateze la maximum.

Constructia efectiva a fabricii din Dalian va incepe la sfarsitul anului 2007, fiind considerata investitita cea mai mare realizata de o companie straina in aceasta parte a Chinei, serios afectata economic dupa declinul industriei grele inregistrat in ultimul deceniu.

HotNews.ro, Cristian Covaci, 26 mar 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.