Pogonaru vrea sa investeasca surplusul de cash de la Prodplast in actiuni de maximum 7,5 mil. euro

Conducerea producătorului de mase plastice Prodplast Bucureşti (simbol bursier PPL), controlat de Florin Pogonaru, cere acordul acţionarilor pentru a face plasamente de până la 7,5 milioane de euro pe piaţa de capital în vederea valorificării eficiente a disponibilităţilor băneşti ale companiei.

Compania nu este la primul demers de a investi în acţiuni ale companiilor de pe piaţa de capital. Din portofoliul Prodplast au făcut parte şi acţiunile SIF Oltenia, iar anul trecut compania a marcat un profit financiar de 7,4 milioane de lei, cel mai probabil obţinut din vânzarea anumitor investiţii în acţiuni, faţă de un profit din exploatare de 4,5 ori mai mic (1,6 mil. lei). La finalul anului 2015, compania dispunea de lichidităţi de 10,7 milioane de lei.

În noiembrie 2015, Prodplast a vândut un pachet de 2,3 milioane de acţiuni la SIF Oltenia (SIF5), pe care a încasat 4 milioane de lei. Acţiunile reprezentau 0,39% din capitalul SIF-ului. Vânzarea de acţiuni a avut loc în contextul în care relaţiile dintre Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5, şi omul de afaceri Florin Pogonaru, în trecut unul dintre cei mai mari acţionari persoane fizice ai SIF-ului, s-au răcit.

Profitul brut al Prodplast pentru întreg anul 2015 a fost de 9,1 milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,9 milioane de lei în anul precedent.

„Aprobarea mandatării consiliului de supraveghere al societăţii pentru a decide efectuarea de plasamente pe piaţa de capital în vederea valorificării eficiente a disponibilităţilor băneşti ale Prodplast şi a aproba încheierea de către directorat a actelor juridice aferente, constând în subscrierea de acţiuni în operaţiuni de tip IPO şi în majorări ale capitalului social al societăţilor listate pe pieţele reglementate sau sisteme alternative de tranzacţionare, investirea în titluri de valoare şi participarea la capitalizarea unor fonduri de investiţii de tip private equity. (…) Soldul acestor plasamente în orice moment nu va depăşi 7,5 milioane de euro“, potrivit convocatorului de AGA din 28 aprilie publicat de companie pe bursă.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: