Randament al dividendului de 6,6% pentru actiunile Electrica

Consiliul de Administrație al Electrica a avizat distribuirea unor dividende în acest an în valoare de 297,5 milioane lei, conform unei notificări a emitentului publicat pe portalul Bursei de Valori București.

Astfel, acționarii vor avea spre aprobare în Adunarea Generală de bilanț din 27/28 aprilie un dividend brut de 0,86 lei/acțiune al cărui randament calculat în valoare netă și raportat la prețul de piață al închiderii de ieri a sesiunii de tranzacționare de 12,38 lei/acțiune poartă un randament al dividendului de 6,6%.

Cu puțin după o oră de la deschiderea ședinței de tranzacționare de la BVB, unde Electrica este listată începând cu iunie 2016, titlurile Electrica sufereau un declin de 0,48%, până la prețul de 12,32 lei/acțiune, care conferă societății o capitalizare bursieră de 4,26 miliarde lei (954 milioane euro).

Consiliul de Administrație al Electrica l-a revocat vineri din funcția de director general pe Ioan Roșca, după ce cu două săptămâni înainte se încheiase o înțelegere amiabilă pentru ca acesta să părăsească funcția până în luna iunie.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: