UCM Reșița se transformă în Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.!

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Hidroelectrica a aprobat ieri tranzacția de preluare a companiei UCM Reșița. Aceasta va purta de acum înainte numele de „Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.” și va avea ca principalul obiect de activitate fabricarea de motoare și turbine.

„Integrarea UCM în Hidroserv va aduce un mare aport pentru Hidroelectrica în ceea ce privește lucrările de mentenanță și reprezintă un moment foarte important în calendarul pentru anul 2024. Întreaga echipă managerială este pregătită să implementeze toate demersurile necesare finalizării transferului de business”, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica.

Reamintim, pe data de 8 decembrie 2023 s-a semnat contractul cadru de vânzare a afacerii UCM Reșița S.A către Hidroelectrica S.A. Procedura de vânzare cuprinde toate activele, contractele în derulare, brevetele și licențele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare și îmbunătățire a hidroagregatelor și echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariați.

De asemenea, transferul de afacere include preluarea platformei de producție industrială ABC, preluarea parțială a platformei de producție Câlnicel, integrarea specialiștilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei și al execuției, asimilarea know-how-ului aferent proiectelor împreună cu documentațiile din arhiva proprie a UCMR, precum ș preluarea activelor/dotărilor cu mașini-unelte și utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparațiilor și retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare.

Prețul total pentru transferul dreptului de proprietate asupra afacerii și asupra tuturor bunurilor care intră în perimetrul tranzacției este de 67,87 milioane lei.

Pentru ca tranzacția să se finalizeze, era nevoie de aprobarea acesteia de către acționari în cadrul AGA Hidroelectrica.

Sursa: Reper24.ro


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: