Warren Buffett, cel mai mare investitor american, la prima miscare directa in businessul romanesc: 10 milioane de dolari intr-o firma de chimicale

Warren Buffett, cel mai puternic investitor din lume, cu o valoare per­so­na­lă de aproape 67 mld. dolari şi un imperiu de business care se întinde de la căi ferate şi bănci până la mobilă, a făcut o majorare de capital în valoare de 10 milioane de dolari în compania Lubrizol România.

Aceasta este a treia majorare de capital ca mărime înregistrată în România în luna februarie 2016 şi, potrivit informaţiilor disponibile, este prima intrare directă a unei firme controlate de miliardarul american în România.

Datele de la Registrul Comerţului arată că firma fusese înregistrată în octombrie anul tre­cut, în Bucureşti, având ca acţionar com­pa­nia Lubrizol Oilfield Solutions, înregistrată în SUA. Fondurile folosite pentru majorarea de capital din februarie au venit, de asemenea, tot din SUA.

Lubrizol este un business de 7 mld.do­lari, care are aproximativ 9.000 de angajaţi la nivel mondial. Produsele realizate de companie se re­gă­sesc în mai bine de 100 de ţări, potrivit in­for­ma­ţiilor de pe site-ul companiei. Aceasta este una dintre companiile care fac parte din Berkshire Hathaway, imperiul controlat de Warren Buffett, care se compune din mai bine de 60 de firme active în domenii precum căi fe­ra­te, bănci (Wells Fargo), asigurări (Geico), con­strucţii, FMCG (Coca-Cola), încălţăminte, ba­terii (Duracell), mobilă sau produse alimentare.

Businessul Lubrizol se concentrează pe trei direcţii majore, una dintre acestea fiind cea de aditivi pentru uleiuri de motoare şi alte fluide legate de transport, lubrifianţi industriali, precum şi aditivi pentru benzină şi motorină. De asemenea, compania mai activează în producţia de polimeri sau de aditivi chimici care îşi găsesc utilizarea în industrie, dar şi în produse de uz zilnic şi mai are în portofoliu şi produse destinate companiilor petroliere.

Lubrizol a achiziţionat în anul 2014, într-o tranzacţie de 750 de milioane de dolari, două divizii de la Weatherford International, firmă specializată în livrarea de servicii la sondă.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: