Monese îi ia fața la Revolut, lansând conturile IBAN în RON. Vezi cum poți primi și 15 euro cadou!

FinTech-ul britanic Monese va lansa in urmatoarele saptamani conturile IBAN in RON, ca urmare a unui parteneriat cu bancile locale. Aceasta mutare le va permite utilizatorilor romani sa isi primeasca salariile in lei direct in contul Monese, lucru pe care rivalul . l-a anuntat in 2018, dar care nu a fost pus in practica pana la acest moment.

Cu operatiuni in 31 de tari, FinTech-ul Monese ofera prin intermediul unei aplicatii de Mobile Banking un cont curent utilizatorilor care au instalata aplicatia. Monese are 250.000 de utilizatori romani, majoritatea fiind imigranti care au plecat din Romania in cautarea unui viitor mai bun.

Află mai multe și descarcă aplicația!

Business-ul a devenit popular, in primul rand, printre imigrantii ajunsi in Anglia deoarece le ofera posibilitatea de a-si deschide un cont chiar daca sunt nebancarizati. In cazul acestor tipuri de clienti, Monese le ofera posibilitatea de alimentare a conturilor cu cash la peste 40.000 de locatii din Anglia, avand parteneriate cu PayPoint si cu posta engleza.

Lansarea conturilor IBAN in RON, pe care Norris Koppel, CEO si fondator Monese, a anuntat-o pe scena evenimentului Future Banking FinTech Edition, va avea loc in urmatoarele saptamani.

“Lansarea propriu-zisa va avea loc peste cateva saptamani si le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a avea IBAN-uri in RON. Totul va functiona gratis, pe telefonul mobil al utilizatorilor(..) La nivelul intregului portofoliu de 1,5 milioane de conturi, 70% din venituri incarcate in platforma vin din salarii”, a precizat Norris Koppel in cadrul conferintei Future Banking FinTech Edition.

La inceputul lunii iulie, Monese a incheiat un parteneriat cu gigantul american de plati PayPal, cu ajutorul caruia isi doreste sa atace piata din Statele Unite ale Americii. PayPal este si unul dintre investitorii care au contribuit la runda Serie B atrasa de Monese, in valoare de 60 de milioane de dolari, in septembrie anul trecut. In total, Monese a primit investitii totale de 100 de milioane de dolari, precizeaza Norris Koppel.

Descarcă aplicația și primește 15 euro CADOU!

Evenimentul Future Banking FinTech Edition, in cadrul caruia a fost lansata Prima Harta a FinTech-urilor din Romania, pe care o puteti descarca de aici, este sustinut de.

  • FinTech Evanghelist Mastercard Romania
  • FinTech EnablersGeorge inovatie BCR, European Fund For Southeast Europe si Banca Transilvania
  • FinTech EnthusiasisSmart Fintech powered by ITSmartSystems, Ebury si Filip & Company
  • Supported ByIHC, FINQware si FinTech Camp

(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: