Sherlock Holmes (2009)

Am “aterizat” pur intamplator la acest film, fara sa fi stiut ceva de el inainte; cu toate acestea a fost unul dintre cele mai bune filme vazute la cinema in ultimul timp ( da, eu nu am vazut Avatar inca ).

Despre film nu pot totusi sa va dezvalui prea multe fara a va strica placerea de a-l vedea. Sherlock Holmes ( Robert Downey Jr.), ajutat de doctorul Watson ( Jude Law) este pus in fata unui nou caz pe care trebuie sa il rezolve.

Lordul Blackwood, aparent invie din morti si ameninta ca va prelua controlul asupra intregii lumi cu ajutorul magiei sale negre. Holmes are bineinteles rolul de a-l impiedica, principala sa “arma” fiind capacitatea sa de a de a pune cap la cap detaliile si de a vedea indicii pe care ceilalti nu reusesc sa le observe.

Mie mi-a placut mult filmul atat pentru actiune cat si pentru umorul fin, tipic englezesc. Nu e un film cu glume deocheate la care sa auzi lumea razand in hohote, dar cu siguranta pleci din sala cu un zambet pe buze.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.