Tigarile mentolate, mai periculoase decat cele obisnuite

Un studiu recent releva faptul ca fumatorii de tigari mentolate se expun unui risc dublu de a suferi de boli cardio-vasculare, in comparatie cu cei care consuma tigari normale.

Studiul a fost realizat de cercetatorii din cadrul spitalului St. Michael din Toronto. Acestia au studiat stilul de viata a 5028 de persoane fumatoare. Dintre acestea, 26% au marturisit ca sunt consumatoare de tigari mentolate.

In urma studiului, specialistii au descoperit ca cei care consumau tigari mentolate obisnuiau sa fumeze mai mult. Se pare ca mentolul mascheaza asprimea tutunului, iar tigarea devine mai usor de fumat. In plus, 3,4% dintre fumatorii de tigari mentolate au suferit un accident vascular celebral, in comparatie cu 2.7% dintre fumatorii de tigari normale.

Potrivit analizelor realizate de medici, tigarile metolate au un efect negativ asupra vaselor de sange, ducand la aparitia accidentelor vasculare.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.