TOP 10 sporturi care ard cele mai multe calorii

1. Alergare

La o viteza de 6 km/h, in 30 de minute organismul consuma 450 de calorii, cam cat acumulam din 90g de salam de vara, din 150g de ciuperci sau din 85g de ciocolata. Alergarea are un puternic efect pozitiv asupra aparatului respirator si a celui cardiovascular.

Este important sa fim imbracati corespunzator, avand in vedere ca, in timpul alergarii se transpira. Incaltamintea trebuie sa fie adecvata,
asa incat sa nu riscam accidentarea.

2. Cataratul montan

Este un sport care necesita pregatire prealabila. Mobilitatea articulara este foarte importanta in trecerea dintr-o priza intr-alta. Practicand cataratul montan, datorita permanentei incordari si a efortului depus in ascensiune, se pot pierde 370 de calorii la jumatate de ora.

Trebuie acordata maxima atentie echipamentului si regulilor specifice ale acestui sport, in special asigurarii.

3. Inotul

Este adevarat ceea ce se spune: inotul este un sport foarte complex, care aduce beneficii intregului corp si favorizeaza o dezvoltare armonioasa a osaturii si musculaturii. Inotand timp de jumatate de ora, consumam 360 de calorii. Daca 30 de minute de inot este prea mult, putem, la capatul unei lungimi de bazin, sa intrerupem pentru doua minute.

4. Ciclismul

La o viteza medie de 30 km/k, organismul arde 350 de calorii in 30 de minute. Deci o simpla plimbare pe bicicleta nu este deajuns: trebuie
depus putin efort.

Ciclismul favorizeaza, desigur, dezvoltarea musculaturii picioarelor. Are un efect benefic asupra aparatului circulator, inclusiv a inimii.

Avand in vedere ca inseamna deplasare pe roti, ofera si delectarea specifica unei calatorii destul de confortabile. Dealtfel, acest sport este
potrivit celor care au cateva kilograme in plus, pentru ca excesul de greutate este preluat de bicicleta si nu de propriile picioare.

5. Boxul

Boxul feminin nu mai este o noutate. Uneori simti nevoia unei descarcari brutale de forta, nu-i asa? In 30 de minute de box, 325 de
calorii se topesc.

Alte beneficii: fortifica sistemul cardiorespirator, precum si muschii pectorali, ai picioarelor si bratelor. Desigur, nu trebuie neaparat sa intri in activitatea competitionala. Este sufucient sa boxezi cu sacul pe care ai lipit mai intai fotografia cuiva… „foarte drag”.

6. Baschetul

Dribland si aruncand la cos timp de 30 de minute, scapi de 290 de calorii. Poate fi un mod placut de a-ti petrece timpul cu partenerul, cu copiii sau cu cei mai buni prieteni. Un cos de baschet se poate fixa oriunde. Cu ce ne mai alegem? Cu muschi longilini si tari, cu fese ferme si, daca suntem inca foarte tineri, cu centimetri buni in inaltime.

Mare atentie la incaltaminte: baschetul predispune la calcat stramb sau unii pe picioarele altora. Incaltamintea sport este absolut obligatorie.

7. Tenisul

Fie ca investiti in ore de tenis sau numai in inchirierea terenului, fie ca jucati o jumatate de ora la perete, 275 de calorii se vor consuma. Fireste, bratele si picioarele au cel mai mult de castigat, precum si aparatul cardiovascular si cel respirator.

Tenisul are, ce-I drept, reputatia unui sport elegant, dar dincolo de aparenta, necesita si forta si viteza. Cu cat partenerul de joc este mai bun, cu atat mai mult vom alerga pe teren.

8. Schi fond

Chiar daca nu traim intr-o tara nordica in care zapezile se intind cat vezi cu ochii, putem gasi platouri pe care sa inaintam pe schiuri. 270 de
calorii se vor duce la fiecare 30 de minute. Daca nu practicam acest sport la nivel de performanta, poate ca nu va fi prea distractiv. In timp ce muschii coapselor si fesierii sunt solicitati la maxim, spatele ramane oarecum rigid. De aceea, putem aborda tehnica intre doua coborari pe schiuri, caz in care, se intelege, nu vom apela la schiurile speciale pentru fond.

9. Patinajul

Ei, da, iata un sport de-a dreptul poetic, caruia compozitorul Emile Waldteufel i-a dedicat unul dintre celebrele sale valsuri: „Patinatorii”. Chiar daca nu stim sa facem piruete sau dublu-triplu-
cvadruplu axel, patinatul intr-un ritm vioi pe langa mantinela ne va consuma 250 de calorii in 30 de minute.

Muschii picioarelor si fesierii vor avea numai de castigat, ca sa nu mai vorbim de starea de spirit.

10. Swing-ul

Bineinteles, se cheltuiesc multe calorii dansand, daca dansul este unul destul de energic. In 30 de minute de dans se pot consuma 180 de
calorii.

Swing desemneaza un grup de stiluri de dans a caror aparitie se leaga de stilul swing din jazz. Specificul lor comun este faptul ca sunt foarte
dinamice dar nu acrobatice.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.