Topul celor mai folosite parole

Viata noastra depinde tot mai mult de cateva litere si cifre. Atunci cand facem cumparaturi on-line, transferam bani sau ne verificam e-mailul, folosim automat parole. Toate datele noastre particulare si informatiile bancare sunt stocate in spatele unei simplu cuvant secret. Site-ul modernlifeisrubbish.co.uk a intocmit un top al celor mai folosite parole, in special in Marea Britanie.

Cea mai des utilizata parola este “123”. Aproximativ 4 oameni dintr-o mie opteaza pentru o parola formata din cateva numere simple (acolo unde serverul nu impune o limita minima de caractere). „123” este primul lucru la care se gandesc cei mai multi oameni cand li se cere sa isi aleaga un cuvant secret.

Pe locul 2, aproape la egalitate cu “123”, se afla chiar parola: “parola”. O persoana din 250 foloseste acest cuvant.

Foarte multi englezi aleg drept parola numele echipei de fotbal favorite, astfel ca pe locul 3 se afla “liverpool”. Cu alte cuvinte una din 550 de persoane ii incredinteaza datele secrete echipei preferate.

Pe locul 4 – letmein. Este o versiune moderna a lui “Sesam deschide-te”. O persoana din 560 va tasta aceasta parola.

Pe locul 5 – “123456”. Este cea mai comuna parola din 6 cifre.

O parola mai putin obisnuita este foarte necesara in ziua de azi, cand furturile de date sunt la moda. Specialistii nu inteleg de ce utilizatorii folosesc de fiecare data aceeasi parola nesigura, pentru mai multe conturi.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 07 mar 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.