Donald Trump: America va intra in recesiunse si e un moment teribil sa cumperi actiuni

Candidatul la cursa republicană pentru Președinția SUA Donald Trump spune că economia SUA are probleme mari deoarece acțiunile de pe Bursa de la New York sunt supraevaluate. “Este un balon financiar”.

Vrea să ajungă la președinția SUA, însă este convins că țara e amenințată de o “recesiune masivă”. Donald Trump, candidat cu șanse în cursa din Partidul Republican pentru fotoliul de la Casa Albă, afirmă de mai multe luni că economia înregistrează probleme, iar pesimismul său este în creștere. Acum el lansează un nou avertisment pentru americani. “Cred că suntem într-un balon speculativ economic”, a declarat el într-un interviu pentru Washington Post, publicat ieri.

Dacă oficial consensul analiștilor indică șanse de doar 20% ca SUA să intre în recesiune, Trump cerde altceva. Previziunile sunt prea optimiste, bazate pe raportările din piața muncii, iar acțiunile listate la New York sunt supraevaluate. “Este un moment teribil să investești în acțiuni”, a declarat candidatul la Președinția SUA în vârstă de 69 de ani, care și-a câștigat banii în industria de real estate.

El a specificat că nu indică un sector anume în economie, dar pune amenințările la adresa economiei SUA pe seama faptului că așteptările investitorilor și analiștior sunt false, bazate pe cifre neconcludente din piața muncii. “În primul rând, șomajul nu este la 5%. Suntem la un număr care este undeva în zona 20 și peste, dacă ne uităm la datele reale”, spune Trump.

Vrea să achite integral datoria țării în numai 8 ani

Cu toate că economia nu dă semne că l-ar ajuta, ambițiile noii și controversate “stele” a politicii americane sunt mari. El spune că, dacă va fi votat, Administrația sa va lichida integral în termen de 8 ani datoria publică de 19 trilioane de dolari a țării.

Autorul interviului, Bob Woodward – cel care a devenit celebru împreună cu Carl Bernstein pentru că a dezvăluit opiniei publice scandalul Watergate, ce a provocat căderea președintelui Richard Nixon – îi atrage atenția că pentru a face aceasta ar trebui să aloce 2 trilioane de dolari din bugetul de 4 trilioane de dolari doar pentru plata creditorilor.

Trump este într-un dezacord vehement: “Renegociez toate contractele noastre, tratatele comerciale mari sunt atât de rele. Cu China avem un acord de 505 miliarde dolari în acest an”.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: