10 “semne” ca esti pe cale sa devii milionar

Probabil că ideea de a deveni milionar ţi se pare o pură fantezie, însă nu este chiar aşa…

A avea succes, a deveni prosper şi apoi poate chiar milionar, toate acestea se datorează unui mare număr de obiceiuri şi activităţi zilnice. Ele pot fi uşor identificate analizând felul în care oamenii bogaţi îşi organizează o zi obişnuită.

Iată mai jos 10 motive datorită cărora eşti pe cale să devii milionar, chiar dacă poate că încă nu-ţi dai seama de acest lucru:

1. Îţi stabileşti întotdeauna ţeluri înalte.

Dacă eşti genul de persoană care încearcă mereu să obţină rezultatele cele mai bune şi nu eşti un adept al principiului „lasă că merge şi aşa”, înseamnă că ai exact modul de gândire al unui milionar. Iar dacă doreşti să devii bogat, gândeşte la scară largă şi propune-ţi ca ţel să ajungi la 10 milioane, nu la unul!

2. Ai o minte deschisă.

Nu-ţi este teamă de ideile noi şi ştii că o minte închistată blochează curajul, încrederea şi imaginaţia. Cei care au ajuns milionari sunt cei care au reuşit să-şi schimbe gândirea despre bani, succes şi prosperitate.

3. Foloseşti timpul în mod eficient.

Înţelegi că timpul este mai important decât banii în sine. Astfel încât preferi să angajezi pe cineva pentru lucrurile la care nu te pricepi prea bine pentru ca tu să ai timp să te concentrezi pe activităţile la care eşti foarte bun. Din această cauză, cei care ajung să aibă succes nici măcar nu simt că „lucrează”, deoarece ei fac acest lucru din convingere şi cu plăcere.

4. Îţi place să-ţi stabileşti ţinte clare.

Dacă îţi place să-ţi stabileşti ţinte şi să le atingi (poate chiar să le depăşeşti), atunci înseamnă că gândeşti ca un milionar. Peter Voogd, fondatorul Game Changers Academy, autor, speaker şi antreprenor de succes, care a devenit milionar înainte de a împlini vârsta de 26 de ani, a spus: „Nu poţi să ajungi milionar doar dintr-un simplu accident. Dacă nu-ţi stabileşti în mod clar această ţintă, cu siguranţă că nu se va întâmpla.”

5. Rămâi optimist în faţa problemelor.

Există foarte mulţi milionari care au trăit şi vremuri grele, la limita sărăciei. Dar ei au reuşit să-şi schimbe viaţa pentru că s-au concentrat pe lucrurile care au contat pentru ei cel mai mult. Oamenii bogaţi gândesc: „Eu îmi creez propria viaţă”. Oamenii săraci gândesc: „Viaţa este ceea ce mi se întâmplă”.

6. Eşti la curent cu ceea ce se petrece în lume.

Dacă eşti genul de persoană care îşi începe ziua citind ştirile – mai curând decât reţelele sociale – înseamnă că ai un obicei pe care-l au şi milionarii. Bill Gates şi Warren Buffett, cei mai bogaţi oameni din lume, îşi încep ziua informându-se din ziare ca Wall Street Journal şi New York Times.

7. A fi sărac este de neconceput pentru tine.

Eşti capabil să elimini toate motivele şi eventualele scuze pentru a fi sărac. Bill Gates spunea: „Dacă te-ai născut sărac, nu este vina ta. Dar dacă mori sărac, asta este vina ta.”

8. Ai un mentor de succes (sau îţi cauţi unul).

Înţelegi că este important să nu te limitezi doar la ideile şi la părerile oamenilor care nu au realizări. Din contră, trebuie să afli ce anume fac cei care au succes şi ajung să fie prosperi. Aşadar, a avea un astfel de mentor, care să te ajute să devii şi tu milionar, este foarte important.

9. Faci credite doar dacă poţi obţine profit din ele.

Stabileşte-ţi clar faptul că nu faci niciodată credite de consum, ci doar acele credite care îţi pot aduce un profit. Atunci când cumperi ceva cu ajutorul unui credit (proprietate imobiliară, maşină etc.), trebuie să-ţi fie foarte clar cum anume vei putea obţine profituri de pe urma acelui lucru.

Cei bogaţi folosesc creditele pentru a face investiţii care le aduc fluxuri de numerar, pe când cei săraci folosesc creditele pentru a cumpăra lucruri care de fapt îi îmbogăţesc şi mai mult pe cei bogaţi.

10. Faci economii pentru a face investitii.

Înţelegi că cel mai bun motiv pentru a economisi bani este acela de a-i investi. Pune aceşti bani economisiţi într-un cont de care să nu te atingi niciodată. Iar atunci când apare o anumită oportunitate, foloseşte-i pentru a face investiţii pe termen lung, care te vor ajuta să devii prosper şi poate chiar milionar.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: