ASF a respins prospectul consolidarii valorii nominale la SIF Moldova

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins astăzi prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii emise de SIF Moldova, se arată într-un comunicat pe bursă.

SIF Moldova, emitent cu 804 mil. lei capitalizare, a solicitat pe 10 octombrie bursei de valori suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor în perioada 11 octombrie – 13 octombrie 2016, cu posibilitatea prelungirii, în vederea aplicării procedurii de consolidare.

Motivul pentru care SIF a vrut suspendarea de la tranzacţionare este aplicarea procedurii de consolidare aprobată în adunarea generală extraordinară a acţionarilor din 25 aprilie, adică o majorare de 25 de ori a valorii nominale a acţiunii, la 2,50 lei/acţiune, de la 0,1 lei/acţiune.

SIF Moldova anunţase în urmă cu două săptămâni că va iniţia procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunii şi că depusese în acest sens un prospect al operaţiunii la ASF. Data plăţii va fi 8 noiembrie 2016 pentru operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunii SIF2. Acţiunile SIF Moldova s-au depreciat de la începutul acestui an cu 1,4% la 0,775 lei. În perioada octombrie 2015-octombrie 2016 acţiunile SIF au scăzut cu 4,4%.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: