Plata amenzilor auto online se amina

Soferii vor putea sa plateasca sanctiunile pe Internet, cu ajutorul cardului, dar nimeni nu stie cind. Introducerea sistemului electronic care va permite conducatorilor auto sa achite amenzile de circulatie in regim online, prin card bancar, este aminata de peste trei luni, deoarece autoritatile nu au stabilit in timp util cine va suporta comisionul aferent platii.

Din acest motiv, data lansarii sistemului ramine incerta, conform unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Sistemul a fost conceput pentru ca, in prima etapa, sa permita soferilor sanctionati in Bucuresti sa plateasca amenzile in regim online, cu ajutorul cardului bancar.

Ulterior, procedura ar urma sa fie valabila si pentru plata taxelor de eliberare a pasaportului si a altor taxe si impozite.

Proiectul trebuia sa fie lansat la inceputul anului, dar momentul a fost aminat pe o perioada nedeterminata, deoarece autoritatile nu au reusit sa stabileasca in timp util daca plata comisionului aferent platii prin card bancar este responsabilitatea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) – institutia beneficiara a sumelor incasate – sau a persoanei care plateste amenda.

Lipseste si un protocol

“Initial, s-a decis ca platitorul sa suporte si comisionul, degrevind de costuri bugetul institutiilor implicate.

Ulterior s-a trecut la varianta in care comisionul este suportat de catre institutia care incaseaza suma, ceea ce presupune acum si organizarea unei proceduri de selectie a bancilor in functie de comisionul practicat, conform legii achizitiilor publice”, au precizat sursele citate.

Cotidianul, Iulian Enache, 20 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.